Навчально-науковий інститут матеріалознавства та зварювання імені Є.О. Патона
imz_foto_131a_x_1.jpg
imz_foto_131b_x_1.jpg
imz_nano_top_x_6.jpeg
imz_foto_136_x_1.png
imz_foto_131b_x_3.jpg
imz_foto_136_x_2.png
imz_foto_132b_x_2.jpg
imz_foto_132_3.jpg
imz_foto_131a_x_2x.jpg
imz_foto_132b_x_1.jpg
imz_foto_136_3.png
previous arrow
next arrow

132 МАТЕРІАЛОЗНАВСТВО

136 МЕТАЛУРГІЯ

131 ПРИКЛАДНА МЕХАНІКА

Участь студентів НН ІМЗ ім. Є.О. Патона у роботі професійного журі конкурсу «Еко-Техно Україна 2022»

Конкурс «Еко-Техно Україна 2022» відзначили наступних студентів НН ІМЗ ім. Є.О. Патона:

у категорії «Матеріалознавство» 

Кружкову Марію Андріївну, гр. ФК-81;

Мосяка Василя Тарасовича, гр. ФН-81

у категорії «Біомедична інженерія» та «Обчислювальна біологія та біоінформатика»:

Лопушанську Єлизавету Максимівну, гр.ФМ-11мп

Науково-технічний конкурс «Еко-Техно Україна 2022» зібрав велику кількість учасників цього року незважаючи на те, що він проводився у незвичному форматі у змішаному режимі, а це було вперше за всю 15-ти річну історію міжнародного конкурсу ISEF-Україна.

Відкриття проходило одночасно у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді МОН України та у Національному технічному Університеті України «Київський Політехнічний Інститут імені Ігоря Сікорського».

Конкурс Еко-Техно Україна є національним етапом міжнародного конкурсу науково-технічної творчості учнів ISEF, який щорічно організовується у Сполучених Штатах Америки. Проводиться цей конкурс для того, щоб знайти обдарованих школярів 9-11 класів, які мають успіхи у вивченні різних сфер науки й техніки та залучити їх  надалі до міжнародного освітнього простору й популяризувати наукові та науково-технічні дослідження. На сьогодні в ньому взяли участь більше ніж  2000 конкурсантів. Цей захід одночасно має дуже важливий профорієнтаційний аспект, тому що інформування про світ професій починається саме з професійного інтересу до наукової діяльності .

Дуже символічно, що конкурс «Техно-Україна 2022»  проходить у КПІ ім. Ігоря Сікорського. Починаючи з 1898 року в стінах університету виховуються наукове майбутнє, генії зі світовими іменами. 

Кожен раз кращі переможці конкурсу захищали свої проєкти в Америці та поверталися додому з нагородами.  За цей час представляли до захисту свої проєкти від України більш ніж 50 фіналістів. Виборювали призові місця, нагороди та запрошення на навчання та співпрацю від наукових організацій. 

Цього року у журі конкурсу задіяно понад 90 фахівців, в числі яких є викладачі і студенти у напрямах конкурсу, серед яких є студенти спеціальності 132 Матеріалознавство НН ІМЗ ім. Є.О. Патона - Кружкова Марія Андріївна і Мосяк ВасильТарасович у категорії «Матеріалознавство» та магістрантка Лопушанська Єлизавета Максимівна у категорії «Біомедична інженерія» та «Обчислювальна біологія та біоінформатика».